ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Κακά μαντάτα σε όσους δεν έχουν πληρώσει τα περσινά

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Κακά μαντάτα σε όσους δεν έχουν πληρώσει τα περσινά
EUROKINISSI

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας με το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται να ανεβάσει στο TAXISnet τα πρόστιμα σε 800.000 φορολογούμενους, οφειλέτες τελών κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους οκτώ ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ή δικύκλων έχει απλήρωτα τα τέλη ακόμη και μέχρι 4 χρόνων.

Τα τέλη που μένουν απλήρωτα κάθε χρόνο διπλασιάζονται. Σε 200.000 φορολογούμενους που κυκλοφορούσαν τα οχήματά τους χωρίς να έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, η οφειλή ενδέχεται να ξεπερνά ακόμα και τις 3.000 ευρώ.

Συνολικά, 94.887 είναι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν κατέβαλαν τέλη κυκλοφορίας για το 2013 και στους οποίους αναλογούν τέλη και πρόστιμα συνολικού ύψους 46.932.781,30 ευρώ.
Άλλοι 112.997 κάτοχοι Ι.Χ δεν πλήρωσαν για το 2014. Επιβαρύνονται με 53.911.079,20 ευρώ.

Η αναβάθμιση που έγινε στο TAXIS έδωσε τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ περισσότεροι ιδιοκτήτες οχημάτων με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις. Τα ποσά θα χρεωθούν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο TAXIS.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία που αναμένεται να ακολουθήσουν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών είναι η εξής:

Από τη στιγμή που θα σταλεί το ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο στους οφειλέτες, αυτοί θα έχουν προθεσμία 30 ημερών για εξόφληση. Ωστόσο, ήδη "τρέχει" ο έλεγχος και για τα έτη 2015-2016.

Από 800 χιλιάδες έως 1 εκατομμύριο υπολογίζονται τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα.
Τα στοιχεία από τις διασταυρώσεις -μετά και τη διασύνδεση του μητρώου του υπουργείου Μεταφορών με τις λίστες του TAXIS- θα αποσταλούν στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και στη συνέχεια η Τροχαία θα κληθεί να κόψει πρόστιμα και να αφαιρέσει ακόμα και πινακίδες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ