ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελευταία προειδοποίηση SSM για την Τράπεζα Πειραιώς

Τελευταία προειδοποίηση SSM για την Τράπεζα Πειραιώς
EUROKINISSU/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Επόπτη» στην Τράπεζα Πειραιώς είναι πιθανόν να κληθεί να επιβάλλει ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός (SSM) στην περίπτωση που το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας δεν κατορθώσει την προσεχή Δευτέρα να καταλήξει σε πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Πηγές του Ευρωσυστήματος αποσαφήνισαν χθες ότι μία τέτοια επιλογή, παρόλο που βρίσκεται στα όρια της εξουσίας του SSM, είναι η λιγότερο επιθυμητή και ότι θα ήταν καλό οι βασικοί μέτοχοι της Πειραιώς να μην δώσουν την αφορμή στον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό να παρέμβει επιλέγοντας ο ίδιος το νέο CEO.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δεσμεύτηκε προ ημερών στους θεσμούς ότι μέχρι τέλος του μήνα, ήτοι την ερχόμενη Δευτέρα, θα έχει κλείσει η σχετική εκκρεμότητα.

Πάντως, προσπάθεια για να βρεθεί υποψήφιος κοινής αποδοχής έχει αναλάβει και η Διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (TXΣ) που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας κατέχοντας το 25% των μετοχών της έναντι 9% που κατέχει τοFund Paulson. Αυτή η προσπάθεια τυγχάνει και της στήριξης της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ