ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: «Σκάλωσε» το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Alpha Bank: «Σκάλωσε» το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον των υπαλλήλων της Alpha Bank για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που «τρέχει» στην τράπεζα.

Μάλιστα, το εν λόγω πρόγραμμα που αρχικά προέβλεπε την αποχώρηση 800 εργαζομένων από την τράπεζα, είναι το μοναδικό μεταξύ αυτών που έχουν δρομολογηθεί τους τελευταίους μήνες από Πειραιώς, Eurobank Εθνική και Alpha Bank, το οποίο δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένους στόχους εξοικονόμησης ανά έτος.

Αλλά η παραδοξότητα δεν εξαντλείται εκεί. Το εν λόγω πρόγραμμα δεν είναι εθελοντικό όπως προδίδει η ονομασία του, καθώς σε πολλές περιπτώσεις συγκεκριμένα στελέχη και υπάλληλοι της τράπεζας έχουν βολιδοσκοπηθεί τηλεφωνικά ή με mail για το εάν θέλουν να αποχωρήσουν από την τράπεζα.

Αλλά και τα κίνητρα που δίδονται δεν είναι ίδια για όλους. Υπάρχουν ανώτερα στελέχη που τους προτείνονται αμοιβές 36 (!) μηνών για να αποχωρήσουν και υπάλληλοι που τους γινεται πρόταση για αποχώρηση με μισθούς 16 μηνών!

Είναι πάντως γεγονός πως ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάσθηκε η εν λόγω εθελουσία έξοδος έχει βαρύνει το κλίμα μέσα στην τράπεζα, ειδικά για τους υπαλλήλους πως προσέγγισε η Διοίκηση με σκοπό να αποχωρήσουν.

Κατά ασφαλείς πληροφορίες οι αποχωρούντες από το ίδρυμα δεν θα ξεπεράσουν τελικά τους 400.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ