ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψάχνουν ενδιαφερόμενους για 10 άγονες αεροπορικές γραμμές

Ψάχνουν ενδιαφερόμενους για 10 άγονες αεροπορικές γραμμές
EUROKINISSI/ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Δύο νέες προσκλήσεις με στόχο την εκδήλωση ενδιαφέροντος από αεροπορικές εταιρείες για την κάλυψη χωρίς επιδότηση δέκα άγονων αεροπορικών γραμμών, έβγαλε την Τρίτη στον αέρα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Είναι οι γραμμές που έμειναν στα αζήτητα κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό που έγινε στις αρχές του φθινοπώρου, ο οποίος λόγω του χαμηλού ποσού των επιδοτήσεων δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των αερομεταφορέων για την κάλυψη του συνόλου των άγονων αεροπορικών γραμμών.

Οι νέες προσκλήσεις αφορούν συγκεκριμένα τις αεροπορικές συνδέσεις Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη - Σκύρος, Αλεξανδρούπολη - Σητεία, Άκτιο - Σητεία, Κέρκυρα - Άκτιο - Κεφαλονιά - Ζάκυνθος, Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ρόδος, Ρόδος - Κως - Κάλυμνος - Λέρος - Αστυπάλαια, Αθήνα - Μήλος, Αθήνα - Νάξος και Αθήνα - Σητεία. Οι γραμμές αυτές, σύμφωνα με την ΥΠΑ, πρόκειται να ανατεθούν για το διάστημα από 1 Απριλίου 2017 έως και 31 Μαρτίου 2021.

Σε περίπτωση κατά την οποία έως τις 31 Οκτωβρίου 2016 κανένας αερομεταφορέας δεν θα έχει εκδηλώσει εγγράφως στην ΥΠΑ την πρόθεσή του για εκτέλεση τακτικών πτήσεων χωρίς επιδότηση, τότε σε περίπου δύο μήνες η ΥΠΑ θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για την ανάθεση της εκμετάλλευσης των γραμμών αυτών με οικονομικό αντιστάθμισμα (επιδότηση).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ