Τέλη κυκλοφορίας 2017: Άσχημα τα νέα σε όσους δεν έχουν πληρώσει
Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να ανεβάσει στο TAXISnet τα πρόστιμα 800.000 φορολογούμενων οφειλετών που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας το προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους οκτώ ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ή δικύκλων έχει απλήρωτα τα τέλη ακόμη και μέχρι 4 χρόνων, ενώ τα τέλη που μένουν απλήρωτα κάθε χρόνο... διπλασιάζονται. Σε 200.000 φορολογούμενους που κυκλοφορούσαν τα οχήματά τους χωρίς να έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, η οφειλή ενδέχεται να ξεπερνά ακόμα και τις 3.000 ευρώ.
Συνολικά, 94.887 είναι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν κατέβαλαν τέλη κυκλοφορίας για το 2013 και στους οποίους αναλογούν τέλη και πρόστιμα συνολικού ύψους 46.932.781,30 ευρώ. Άλλοι 112.997 κάτοχοι Ι.Χ δεν πλήρωσαν για το 2014. Επιβαρύνονται με 53.911.079,20 ευρώ.
Η αναβάθμιση που έγινε στο TAXIS έδωσε τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ περισσότεροι ιδιοκτήτες οχημάτων με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις. Τα ποσά θα χρεωθούν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο TAXIS.
Τα στοιχεία από τις διασταυρώσεις -μετά και τη διασύνδεση του μητρώου του υπουργείου Μεταφορών με τις λίστες του TAXIS- θα αποσταλούν στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και στη συνέχεια η Τροχαία θα κληθεί να κόψει πρόστιμα και να αφαιρέσει ακόμα και πινακίδες.
Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ: Έως τις 18 Μαρτίου ανοιχτή η πλατφόρμα για την κάλυψη 1.696 θέσεων
04:00
Κατώτατος μισθός: Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις από την 1η Απριλίου
03:00
Διακοπές Πάσχα: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία - Οι επόμενες αργίες του 2026
02:00
Ανοιχτή η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τους δικαιούχους του Voucher των 750 ευρώ - Πώς θα κάνετε αίτηση
01:00