Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σχεδιάζουν οι τράπεζες
Στη λύση της ηλεκτρονικής διεξαγωγής πλειστηριασμών προσανατολίζονται οι τράπεζες, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων, μετά και από τις έντονες διαμαρτυρίες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η πρόταση αυτή που προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, έπεσε στο τραπέζι κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τραπεζικά στελέχη την Τετάρτη.
Τόσο οι δανειστές, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας φέρονται να προσυπογράφουν τη δημιουργία μιας τέτοιας πλατφόρμας. Μάλιστα το ΤΧΣ εκτιμά ότι με το μέτρο αυτό θα διασφαλιστεί μεταξύ άλλων και η διαφάνεια στην αγορά των πλειστηριασμών.
Με τον τρόπο αυτό, οι προσφορές θα γίνονται ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου ή του συμβολαιογράφου. Σημειώνεται ότι οι συμβολαιογράφοι, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος μπλοκάρουν τη διενέργεια των πλειστηριασμών, απέχοντας από τη συγκεκριμένη διαδικασία κατά την ημέρα διενέργειάς τους.
Κυψέλη: Απολογείται ο 26χρονος για τη δολοφονία της Βρετανίδας που βρέθηκε σε βαλίτσα
09:03
Σήμερα η κηδεία του Λάκη Χαλκιά - Θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του
08:54
ΗΠΑ: 275 δισ. κόστισαν θωρηκτά με την... ονομασία Τραμπ - Τα πιο ακριβά πλοία που ναυπηγήθηκαν ποτέ
08:44
Όπου φύγει - φύγει οι Αθηναίοι: Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία για τα νησιά
08:33