ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο οι τελικές αποφάσεις του ΤΧΣ για την Εθνική

Αύριο οι τελικές αποφάσεις του ΤΧΣ για την Εθνική

Για αύριο μετατίθενται οι αποφάσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το θέμα της εκλογής του νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.

«Η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του ΤΧΣ θα επαναληφθεί και αύριο με το ίδιο θέμα», ανέφεραν πηγές του ΤΧΣ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και μέσω στελεχών της συστήνει νηφαλιότητα και καλεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τη Διοίκηση της Εθνικής να τα βρουν και να μην υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης με σύγκληση γενικής συνέλευσης.

Το γεγονός ότι ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης δεν υιοθέτησε τις αποφάσεις του βασικού μετόχου (ΤΧΣ) έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη του Ταμείου στο πρόσωπο του κάτι που έγινε και σήμερα σαφές.

Δεδομένου ότι του ζητήθηκε να δείξει εμπράκτως την μεταμέλεια του για τους λάθους χειρισμούς στο ζήτημα της ανάδειξης του Τάκη Θωμόπουλου στη θέση του προέδρου της Εθνικής, μέλλει να καταδειχθεί, το εάν αύριο θα συμμορφωθεί με τη βούληση του ΤΧΣ ή όχι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ