ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν παραιτούνται Φραγκιαδάκης -Θωμόπουλος

Δεν παραιτούνται Φραγκιαδάκης -Θωμόπουλος
Ο Τάκης Θωμόπουλος ΑΠΕ

Τη βούληση τους να μην παραιτηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας γνωστοποίησαν νωρίτερα σήμερα στον πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Λεωνίδας Φραγκιαδάκης και ο προταθείς για τη θέση του προέδρου από το ΔΣ της τράπεζας Τάκης Θωμόπουλος.

Πλέον το ΤΧΣ προσανατολίζεται στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την καθαίρεση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, κάτι που ειδικά τα ξένη μέλη του ΓΣ του ΤΧΣ θεωρούν επιβεβλημένο.

Ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) τον οποίο και ενημέρωσε για τις εξελίξεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την επικοινωνία αυτή τονίσθηκε πως θα ήταν καλό να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για να μην υπάρξει σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.Τελικά αυτό δεν αποφεύχθηκε.

Σε κάθε περίπτωση το απόγευμα θα δοθεί τέλος στην αβεβαιότητα που προκλήθηκε με αποκλειστική υπαιτιότητα του CEO της Εθνικής ο οποίος δεν ακολούθησε τις οδηγίες του βασικού μετόχου και υποκατέστησε το ΔΣ της Εθνικής ως το ανώτατο όργανο της τράπεζας, όταν αυτή τη θέση την έχει η Γενική Συνέλευση των μετόχων του κάθε ιδρύματος .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ