ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στην αυριανή ατζέντα των θεσμών

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στην αυριανή ατζέντα των θεσμών

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός χρεών και οι αλλαγές στις τραπεζικές διοικήσεις αναμένεται να βρεθούν αύριο στο επίκεντρο της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Θεσμοί και κυβέρνηση είναι κοντά σε συμφωνία για το μηχανισμό διευθέτησης των οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, με την ελληνική πλευρά να έχει προτείνει να διαγράφονται ιεραρχικά τα πρόστιμα, οι προσαυξήσεις οι παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και να έπεται η κύρια οφειλή. Σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρξει διαγραφή των παρακρατούμενων φόρων, δηλαδή του ΦΠΑ και του ΦΜΥ.

Οι θεσμοί αναμένεται να ενημερωθούν και για τις διοικητικές εξελίξεις σε Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα και αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση τους στο θέμα των σχέσεων του ΤΧΣ με τον CEO της Εθνικής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους θεσμούς για αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 διαμορφώνεται ως εξής: 15:30-16:30 Θέματα του υπουργείου Υγείας. 17:00-19:00 Χρηματοπιστωτικά.

Κατά την σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής των θεσμών και θέμα την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας συζητήθηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί ως προς τα θέματα της διαμόρφωσης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της εταιρείας, καθώς και της διαδικασίας σύστασης και στελέχωσης του ΔΣ της εταιρείας. Στόχος, βάσει των συμφωνηθέντων, να έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ