ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζεται το 5% του ΟΤΕ

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζεται το 5% του ΟΤΕ
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Eurokinissi

Το 5% του ΟΤΕ μεταβιβάζεται με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, που συνεδρίασε την Τετάρτη, στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Η απόφαση δημοσιεύτηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως. Η μεταβίβαση του 5% στο ΤΑΙΠΕΔ θεωρείται πλέον θέμα χρόνου.

«Μεταβιβάζονται άνευ ανταλλάγματος και περιέρχονται κατά πλήρη κυριότητα από το ελληνικό δημόσιο στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε." 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας "Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας Α.Ε.", κυριότητας του ελληνικού δημοσίου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Η Βουλή είχε εγκρίνει προ εβδομάδων τροποποίηση της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom. Το Δημόσιο διατηρεί το 5% του OTE, ενώ οι Γερμανοί έχουν το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την αγορά του 5% που θα πωλήσει το Ταμείο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ