ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με προσωρινό πρόεδρο «τρέχει» το ΤΑΙΠΕΔ

Με προσωρινό πρόεδρο «τρέχει» το ΤΑΙΠΕΔ

Με παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου του νέου Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων Ζακ Λε Παπ λύθηκε προσωρινά το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με το θέμα του επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μετά την ανάληψη της θέσης του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης από τον Στέργιο Πιτσιόρλα.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ συνεδρίασε χθες, σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου και του καταστατικού του, υπό τριμελή σύνθεση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αντώνη Λεούση, να ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Προέδρου και αποφάσισε την παράταση μέχρι τις 30 Ιανουαρίου της ημερομηνίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την εταιρεία τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (ΕΕΣΣΤΥ) και την επιτάχυνση του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ.

Να σημειωθεί πως την Πέμπτη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου που δεν ολοκληρώθηκε, το μέλος του Άγγελος Βλάχος ζήτησε να αποσαφηνιστεί εάν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τοποθετήθηκε με τον παλαιό νόμο λειτουργίας ή με βάση τον νόμο για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.

Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ υπουργείου Οικονομικών, του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου του νέου Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων Ζακ Λε Παπ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφασίστηκε να κινηθούν οι διαδικασίες με βάση τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ και το καταστατικό του, το οποίο προβλέπει ότι ο διευθύνων σύμβουλος μπορεί να ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Προέδρου.

Προς το σκοπό αυτό εστάλη επιστολή του υπουργείου Οικονομικών με την οποία διευκρινίσθηκε πως ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Αντώνης Λεούσης δύναται να ασκεί χρέη προέδρου. Έτσι έγινε και δυνατή η συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ