ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άκαρπη η 4ωρη συνάντηση για τα εργασιακά

Άκαρπη η 4ωρη συνάντηση για τα εργασιακά
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η τετράωρη συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των θεσμών για τα εργασιακά. Όπως έγινε γνωστό, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο, Δευτέρα.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις ομαδικές απολύσεις και τον κατώτατο μισθό, το μόνο το οποίο τόνισαν τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, είναι ότι οι θέσεις της κυβέρνησης είναι γνωστές και ότι η ελληνική πλευρά επιμένει στις απόψεις της.

Λόγω της χρονικής επέκτασης της συνάντησης της κ. Αχτσιόγλου με τους θεσμούς, η συζήτηση για τα δημοσιονομικά ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, στο επίκεντρο θα βρεθεί ο προϋπολογισμός του 2017 αλλά και θέματα διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών που αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει διαφοροποιηθεί αρκετά και σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα στις 7 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των θεσμών με τον υπουργό Παιδείας, στις 8 συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομίας και Ενέργειας, κ.κ. Παπαδημητρίου και Σταθάκη με βασικό θέμα τις αγορές προϊόντων και στις 10 το βράδυ, εφόσον η ροή των συζητήσεων το επιτρέψει, θα γίνει ραντεβού και με την ηγεσία του υπουργείο Υγείας.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας δεν έχει ακόμη αποκρυσταλλωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ