Β. Σόιμπλε: Η ανταγωνιστικότητα το πρόβλημα της Ελλάδος, όχι το χρέος
Τη θέση πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος της, αλλά η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Είναι η πολλοστή φορά που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τοποθετείται στο θέμα του ελληνικού χρέους μετά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αναφερόμενος στις πρόσφατες παραινέσεις της Κομισιόν για αύξηση των δαπανών στις πλεονασματικές χώρες, ο Σόιμπλε χαρακτήρισε «λάθος μονοπάτι» τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των κανονισμών.
Σχετικά με τις επιλογές της ΕΚΤ στο ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης τάχθηκε υπέρ του άμεσου τερματισμού της «ασυνήθιστα επεκτατικής» νομισματικής πολιτικής και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξόδου.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ : Γιατί οι ταραχές στο Ιράν είναι διαφορετικές από άλλες φορές - Το διακύβευμα και ο παράγοντας «νέοι» (pics&vid)
11:00
«Το΄στρωσε» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας: Εντυπωσιακές εικόνες από Αράχωβα, Ιωάννινα, Ναυπακτία
10:58
Ρεζά Παχλαβί προς τους Ιρανούς: «Μην φεύγετε από τους δρόμους»
10:49
Τραγωδία στη Λάρισα: 55χρονος κατέρρευσε ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο
10:42