Β. Σόιμπλε: Η ανταγωνιστικότητα το πρόβλημα της Ελλάδος, όχι το χρέος
Τη θέση πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος της, αλλά η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Είναι η πολλοστή φορά που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τοποθετείται στο θέμα του ελληνικού χρέους μετά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αναφερόμενος στις πρόσφατες παραινέσεις της Κομισιόν για αύξηση των δαπανών στις πλεονασματικές χώρες, ο Σόιμπλε χαρακτήρισε «λάθος μονοπάτι» τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των κανονισμών.
Σχετικά με τις επιλογές της ΕΚΤ στο ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης τάχθηκε υπέρ του άμεσου τερματισμού της «ασυνήθιστα επεκτατικής» νομισματικής πολιτικής και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξόδου.
Κοντά σε απαντήσεις η Φινλανδία για τη ζημιά που προκλήθηκε σε υποθαλάσσιο καλώδιο
17:32
Στο νοσοκομείο 20χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο οικοδομής στο Κορδελιό
17:22
Θρίαμβος Τσιτσιπά στο United Cup: «Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα με ξαναδώ στο υψηλότερο επίπεδο» (vid)
17:13
Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 50χρονος λήπτης ήπατος μετά από 14 ώρες στο χειρουργείο
17:03