ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για χρέος, τράπεζες και αξιολόγηση συζήτησαν Τσακαλώτος και Λαγκάρντ

Για χρέος, τράπεζες και αξιολόγηση συζήτησαν Τσακαλώτος και Λαγκάρντ
O Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Την πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας και θέματα σχετικά με το χρέος και τις τράπεζες εξέτασαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και η επικεφαλής του ΔΝΤ εξέτασαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, με την Γαλλίδα επικεφαλής του Ταμείου να εκφράζει την ετοιμότητα και τη βούληση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση της ατζέντας μεταρρυθμίσεων της χώρας.

Ο κ. Τσακαλώτος μετά τη συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε: «Η συνάντηση που είχαμε σήμερα με την κ. Κριστίν Λαγκάρντ έγινε σε θετικό κλίμα. Η κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν την 1/1/2016. Αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα ώστε να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΔΝΤ, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε την κ. Λαγκάρντ και το προσωπικό του ΔΝΤ σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και την πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε ότι το ΔΝΤ εξακολουθεί να είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές στην προώθηση της ατζέντας μεταρρυθμίσεων της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ