ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Πόσα θα πληρώσετε και οδηγίες εκτύπωσης από το TAXISNET

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Πόσα θα πληρώσετε και οδηγίες εκτύπωσης από το TAXISNET
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/φωτογραφία αρχείου

Το υπουργείο Οικονομικών, έκρινε τελικά σκόπιμο να μην προχωρήσει σε βεβιασμένες τροποποιήσεις, έτσι, τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, θα παραμείνουν αμετάβλητα, με τους ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώνουν όσα και την φετινή χρονιά.

 

Έτσι, παρά τα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, οι ελπίδες των κατόχων οχημάτων μεγάλου κυβισμού για μείωση στο ποσό που καλούνται να πληρώσουν, εξανεμίστηκαν.

car Terminal copy

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ένας πιο δίκαιος τρόπος για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π. χ με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας, θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό, ενώ το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί έως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.

PinakasTeliKykloforias2017

Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων.

pinakasTeliKyklofirias2

Πώς θα γίνει η εκτύπωση

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, αφού εισέλθουν με τον προσωπικό κωδικό τους στην εφαρμογή για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας, θα πρέπει να συμπληρώσουν τον ΑΦΜ τους, αλλά και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και στη συνέχεια να πατήσουν στην επιλογή "εκτύπωση".

signin

Βασική προϋπόθεση για να καταφέρετε να εκτυπώσετε τα τέλη είναι στο πεδίο της χρονολογίας να αναγράφεται 2017.

teli

Τα τέλη κυκλοφορίας 2017 θα πρέπει να καταβληθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2016, ενώ όσοι αμελήσουν έστω και μία ημέρα να τα πληρώσουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που ισούται με το ισόποσο των τελών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ