Πάντοαν: 190 δισ. ευρώ η «μαύρη» οικονομία στην Ιταλία
Τα 190 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο αγγίζει η αδήλωτη οικονομία στην Ιταλία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν (αριστερά στη φωτό), προσθέτοντας ότι «το ποσό αυτό, αντιστοιχεί στο 12% του ΑΕΠ της χώρας».
Σύμφωνα με τον κ. Πάντοαν «η φοροδιαφυγή εμποδίζει την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική ένταξη». Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας αναγνωρίζει ότι «παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι στον τομέα αυτό, πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά βήματα και το όλο θέμα παραμένει κύρια προτεραιότητα».
Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός θέλησε να τονίσει ότι «η φορολογική πίεση στην Ιταλία βρίσκεται ακόμη σε υπερβολικά υψηλό επίπεδο, και η μείωσή της είναι ο πρώτος ουσιαστικός τρόπος για την εφαρμογή της κοινωνικής δικαιοσύνης».
Ο Ματέο Ρέντσι υπογράμμισε, επίσης, ότι «η οικονομική αστυνομία πρέπει να τίθεται στις υπηρεσίες του φορολογούμενου».
Τραγωδία στη Λαμία: Υπέκυψε στα τραύματά της 27χρονη οδηγός μετά από τροχαίο (pics)
10:18
Τα νέα δεδομένα του ΕΝΦΙΑ - Πού θα βρείτε τα εκκαθαριστικά
10:09
Επιστήμονες ανακάλυψαν τι δημιούργησε ένα «Γκραν Κάνιον» 500 χιλιομέτρων στον βυθό του Ατλαντικού
10:05
Villa Las Estrellas: Το μικρό χωριό της Ανταρκτικής όπου ζουν μόνιμα άνθρωποι
10:03