ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινίσεις ΤΧΣ για τη συνάντηση με τους θεσμούς

Διευκρινίσεις ΤΧΣ για τη συνάντηση με τους θεσμούς

Δεν επιβεβαιώνει το ΤΧΣ πως οι θεσμοί συνέδεσαν την τύχη της αξιολόγησης με την εξέλιξη της υπόθεσης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στην Εθνική Τράπεζα, αποδίδοντας σε προσωπικές απόψεις των εμπλεκομένων τις αναφορές που μετέδωσε το CNN Greece και αναμεταδόθηκαν από άλλα ΜΜΕ.

Σε σχέση με το θέμα ανακοίνωση του ΤΧΣ αναφέρει τα εξής:

"Σχετικά με αναφορές στον τύπο που εμφανίζουν τον Πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Γεώργιο Μιχελή, να ενημερώνει τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου ότι σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Θεσμών, «η αξιολόγηση δεν θα κλείσει εγκαίρως στην περίπτωση που το Ταμείου προβεί σε σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζας», το Ταμείο διαψεύδει ότι υπήρξε τέτοια τοποθέτηση.

"Η συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των Θεσμών και του Ταμείου διενεργήθηκε σε καλό κλίμα και δεν αμφισβητήθηκε η ανεξαρτησία του Ταμείου κατά την λήψη των αποφάσεων του".

Διευκρινίζεται επίσης ότι "οποιαδήποτε επιπρόσθετη αναφορά και σχόλιο γίνεται για το εν λόγω θέμα από ανώνυμες πηγές οι οποίες μπορεί να μεταφέρουν προσωπικές απόψεις ή και θέσεις τρίτων, δεν αντανακλούν τη θέση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ