ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Hellenic Observatory του LSE θα μιλήσει σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Στο Hellenic Observatory του LSE θα μιλήσει σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Λονδίνο θα μεταβεί σήμερα μετά τη συνεδρίαση του Εcofin ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη βρετανική πρωτεύουσα, ο υπουργός θα έχει συνάντηση με ξένους επενδυτές (17.00-19.00 τοπική ώρα) και θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) με θέμα «Economic Blues: The left in government times» (20.30 τοπική ώρα).

Η εκδήλωση στην οποία θα είναι κεντρικός ομιλητής ο κ. Τσακαλώτος είναι «sold out», γεγονός που δείχνει πως το ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία παραμένει ζωηρό.

Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν και ο Ed Miliband αρχηγός του Εργατικού Κόμματος και της Αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα social media.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου τα ερωτήματα που θα τεθούν είναι ποιες είναι οι προοπτικές της Αριστεράς στην κυβέρνηση ειδικά μετά το καλοκαίρι και τη συμφωνία που επιτευχτεί με τους εταίρους.

Ακόμη, θα εξεταστεί το εάν μπορεί η συμφωνία να ενσωματωθεί σε μια πολιτική στρατηγική που προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη και ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο.

Στο ίδιο πλαισιο ο κ. Τσακαλώτος θα κληθεί να απαντήσει στο εάν μπορεί η Ελλάδα να δράσει ως καταλύτης για την ευρύτερη προοδευτικές αλλαγές στην Ευρωζώνη και την ΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο το μεσημέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ