ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β.Ντομπρόβσκις: Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες της β’ αξιολόγησης

Β.Ντομπρόβσκις: Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες της β’ αξιολόγησης
REUTERS

Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις των θεσμών με την Ελλάδα εμφανίστηκε ο επίτροπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, που βλέπει «ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στο ορατό μέλλον».

Από τις Βρυξέλλες και σε συνέντευξή τύπου ο ίδιος υπογράμμισε τη «σημαντική πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες των δύο πλευρών.

Ερωτηθείς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τις πιθανότητες ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για το πότε ακριβώς μπορεί αυτό να συμβεί, ωστόσο τόνισε ότι η δουλειά μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών προχωράει και τα πράγματα είναι στη «σωστή τροχιά».

Ο επίτροπος ενημέρωσε πως η Ελλάδα είναι σε στενή συνεργασία με την Κομισιόν αναφορικά με την δεύτερη αξιολόγηση και υποστήριξε πως έχει υπάρξει «σημαντική πρόοδος».

Η Επιτροπή αξιολογεί τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2017 και 2018, προκειμένου να επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ, τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις. Όσον αφορά το σκέλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ανέφερε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναμένεται να συζητηθούν κάποια μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Υπενθυμίζουμε πως το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι στο επίκεντρο της νέας συνεδρίασης του Euroworking Group (EWG), στις Βρυξέλλες σήμερα. Το θέμα της Ελλάδας, σύμφωνα με πηγές, θα πέσει στο τραπέζι στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ