Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όχι ελάφρυνση χρέους
Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και όχι η ελάφρυνση χρέους, θα συμβάλλουν η Ελλάδα να αποκτήσει βιώσιμο χρέος και να παραμείνει στην ευρωζώνη, καθώς τα επιτόκια και τα τοκοχρεολύσια ελάχιστα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της, κατά την πάγια θέση του που επαναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild am Sonntag αν είναι καιρός να ειπωθεί στους γερμανούς ψηφοφόρους ότι μια απομείωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, ο Σόιμπλε απάντησε: «Αυτό δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα».
«Η Αθήνα πρέπει σε τελευταία ανάλυση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό-ανεξαρτήτως του επιπέδου του χρέους», συνέχισε ο Σόιμπλε.
Ακόμη, επέμεινε ότι ο προϋπολογισμός της Ελλάδας επιβαρύνεται ελάχιστα από τοκοχρεολύσια διότι οι εταίροι της στην ευρωζώνη έχουν ήδη φροντίσει να προχωρήσουν σε ελαφρύνσεις του κόστους αποπληρωμής του χρέους της για πολύ καιρό.
Φωτιά σε ισόγειο κατάστημα στο Αγρίνιο - Πυκνοί καπνοί στο κέντρο της πόλης (vid)
12:05
Τελεσίγραφο στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα από το Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε τη Γάζα»
11:58
Πάνω από 99 χιλιοστά βροχής στη Ζαγορά - Που έχει πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού στην Αττική
11:43
Βιολάντα: Σταμάτησαν οι έρευνες υπό τον φόβο ανάφλεξης - Προπάνιο σε βάθος 25 μέτρων
11:35