ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Εγκώμια για την Ελλάδα από τον Αυστριακό ΥΠΟΙΚ

Eurogroup: Εγκώμια για την Ελλάδα από τον Αυστριακό ΥΠΟΙΚ
REUTERS/Yves Herman

Αισιόδοξος για την οικονομική πορεία της Ελλάδας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, κατά τις δηλώσεις του πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη από ό, τι αρχικά φανταζόμασταν, οι Έλληνες εμφανίζουν ανάπτυξη και για πρώτη φορά περισσότερα φορολογικά έσοδα», ανέφερε ο κ. Σέλινγκ.

Σύμφωνα με το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών σημείωσε, πως αυτό δείχνει ότι προσπάθειες αποδίδουν, ενώ σε σχέση με μία διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, ανέφερε πως αυτό σε κάθε περίπτωση συνεχίζει να αποκλείεται από όλους.

«Αυτό δεν θα το αποδεχθεί κανένας», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι φυσικά μπορεί να συζητηθεί μία διαχείριση του χρέους ως προς το ζήτημα των χρόνων αποπληρωμής και των επιτοκίων, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ενώ, ενόψει των χαμηλών επιτοκίων θα μπορούσαν να γίνουν προτάσεις που ασφαλώς κανείς μπορεί να δει θετικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως αναμένει για το πρώτο τρίμηνο του 2017 μία περαιτέρω συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, από πλευράς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο, όπως είπε, πρόκειται να καταθέσει μία νέα ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών παρατήρησε πως «το ΔΝΤ φυσικά και αναγνωρίζει επίσης ότι υπάρχει ανοδική πορεία», όμως συμβαίνει να είναι διαφορετικές οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ ως προς την Ελλάδα, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι στην ουσία παράξενο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ