Γιάννης Τσιαμίχας: Δεν θα έχουν πρόβλημα οι ελληνικές επιχειρήσεις στην Ιταλία
Δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στη δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ιταλία λόγω του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα, εκτιμά ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Τσιαμίχας.
Μιλώντας στο CNN Greece θα υποστηρίξει ότι η Ιταλία είναι η χώρα που προσελκύει τα μεγαλύτερα ποσοστά της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας, της εξωστρέφειας, καθώς το ύψος των ελληνικών εξαγωγών προς την Ιταλία αγγίζει τα 3,5 εκ. ευρώ. Για παράδειγμα, η Ελλάδα είναι η χώρα που εφοδιάζει την Ιταλία με τις μεγαλύτερες ποσότητες ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας περισσότερο από κάθε άλλη.
Ο κ. Τσιαμίχας θεωρεί ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν το συγκεκριμένο διότι ο Ματέο Ρέντσι «πήγε αντίθετα στο ρεύμα». Εντούτοις, κανένα από τα μηνύματα που έρχονται από την επιχειρηματική κοινότητα στην Ιταλία και με την οποία ο κ. Τσιαμίχας έχει επαφές κι επικοινωνίες δεν οδηγεί σε συμπεράσματα περί ανησυχίας για επικείμενη ανάσχεση των δραστηριοτήτων.
«Οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους», θα πει.
Ελλείψεις πυρομαχικών και καταστροφές: Τι αναφέρει η έκθεση του Πενταγώνου για τον πόλεμο με το Ιράν
10:50
Signature πιάτα και δροσερά cocktails μάς περιμένουν για ένα γευστικό διάλειμμα από τις αγορές μας
10:47
Νέα άνοδος σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Γιατί ανησυχούν οι αγορές
10:43
Προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα και επικίνδυνα πλημμυρικά επεισόδια σήμερα και αύριο
10:39