ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απεργία εφοριακών και αποκλεισμός του ΥΠΟΙΚ την Πέμπτη

Απεργία εφοριακών και αποκλεισμός του ΥΠΟΙΚ την Πέμπτη

Σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν την Πέμπτη οι εφοριακοί μετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες καλεί τους εφοριακούς να μετέχουν μαζικά στην απεργία για να ανατραπούν μνημονιακές πολιτικές.

«Μετά από 6 χρόνια μνημονιακών πολιτικών που διέλυσαν τον κλάδο και τις υπηρεσίες μας, πετσόκοψαν το εισόδημά μας, έχουν επιβάλει φορολογίες εξοντωτικές, και διέλυσαν το ασφαλιστικά μας ταμεία, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλες υποσχέσεις που δεν δίνουν οριστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και είναι σοβαρά», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναφερόμενη στις βασικές διεκδικήσεις των εφοριακών η ΠΟΕ ΔΟΥ εστιάζει στην ανακοίνωσή της στα εξής:

  • Στη διασφάλιση εργασιακών σχέσεων και συνθηκών, στα πλαίσια της λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από 1.1.2017 και τις συνέπειες που θα επιφέρουν τα νέα οργανογράμματα, η μη εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, το σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού και η υπερεντατικοποίηση της εργασίας μας, μέσα από στόχους άπιαστους και υπερβολικούς.
  • Στη μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στον κλάδο, εντός και εκτός ΓΓΔΕ.
  • Στην άρση του νόμου για ποινικές – αστικές – πειθαρχικές ευθύνες των ελεγκτών.
  • Στην παράταση της παραγραφής και προτεραιοποίηση των εισαγγελικών παραγγελιών που κατακλύζουν τις υπηρεσίες.
  • Στην ανάγκη 3.000 νέων προσλήψεων ς για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες που έχουν απογυμνωθεί ώστε να αποτραπεί η παραγραφή σοβαρών υποθέσεων που περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες.
  • Στην άρση του αποκλεισμού της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από τη διεκδίκηση θέσεων ευθύνης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ