ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση εξετάζει ισοδύναμα για να αποφευχθεί η αύξηση του ΦΠΑ στα γηροκομεία

Η κυβέρνηση εξετάζει ισοδύναμα για να αποφευχθεί η αύξηση του ΦΠΑ στα γηροκομεία
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αίσιο τέλος φαίνεται να λαμβάνει η περιπέτεια χιλιάδων ανήμπορων ηλικιωμένων που ήλθαν αντιμέτωποι με δυσεπίλυτα προβλήματα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ στα γηροκομεία.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και κοινωνικών φορέων, όπως η Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία και η Εταιρεία Νόσου Alzheimer, φαίνεται ότι επικράτησαν δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση που φαίνεται να παγώνει ένα μέτρο που θα οδηγήσει σε απόγνωση ηλικιωμένους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, όπως άνοια.

Στη στροφή αυτή συντέλεσε και η εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) ότι το αναμενόμενο θεωρητικό όφελος από το μέτρο θα ανέλθει ετησίως στο μέγιστο ποσό των 2 εκατ. ευρώ, το οποίος είναι σαφώς δυσανάλογο με το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος που εκτιμάται πως θα δημιουργηθεί.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, έχει ήδη παραθέσει διάφορες προτάσεις για πιθανά ισοδύναμα.

Κατά πληροφορίες είναι πολύ πιθανό εντός της εβδομάδας να βρεθεί λύση για ένα θέμα που έχει προκαλέσει προβληματισμό σε χιλιάδες οικογένειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ