ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρατική βοήθεια για τη διάσωση της Monte dei Paschi

Κρατική βοήθεια για τη διάσωση της Monte dei Paschi
REUTERS/Giampiero Sposito

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι προσανατολίζεται στη χορήγηση κρατικής βοήθειας στην τράπεζα Monte dei Paschi di Siena, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία της, έπειτα το «Όχι» που πήρε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

Η κίνηση του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης κρίνεται αναγκαία μετά τη διαρροή πληροφοριών σχετικά με την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην συναινέσει σε παράταση είκοσι ημερών για την ανακεφαλαιοποίηση της εν λόγω τράπεζας μέσω της αγοράς. Η είδηση αυτή, όμως, δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα γράφει ότι η κρατική βοήθεια πρόκειται, πιθανότατα, να εγκριθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, με απόφαση την οποία θα υπογράψει ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ακόμα ότι το πρωί της Παρασκευής, ο Πάντοαν συνάντησε τον πρόεδρο και το διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, η μετοχή της υπέστη μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο του Μιλάνου και η διαπραγμάτευσή της ανεστάλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ