ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι αύριο οι υποψηφιότητες για τη Διοίκηση του Υπερταμείου

Μέχρι αύριο οι υποψηφιότητες για τη Διοίκηση του Υπερταμείου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αύριο εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη των θέσεων των εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, του γνωστού Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Η Stanton Chase International SA η οποία έχει επιλεγεί από το Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου να ενεργεί ως σύμβουλος για την αναζήτηση, επιλογή και τοποθέτηση των εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας έχει αναλάβει να συγκεντρώσει τα βιογραφικά για τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και του Μη εκτελεστικού ανεξάρτητου μέλους.

Ωστόσο η δημοσιότητα που δόθηκε στη σχετική διαδικασία είναι μάλλον περιορισμένη εάν αναλογιστεί κανεις πως πρόκειται για το ΔΣ της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας που θα διαχειριστεί περιουσία 50 δις ευρώ !

Σημειώνεται πως η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας θα διαχειρίζεται και θα αξιοποιεί τα περιουσιακά της στοιχεία προκειμένου να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μέσω της διενέργειας επενδύσεων και να συνεισφέρει στην απομείωση των οικονομικών υποχρεώσεων της χώρας.

Βασικός σκοπός του Υπερταμείου είναι να συγκεντρώσει κάτω από μία ενιαία στέγη περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου (συμμετοχές σε δημόσιες επιχειρήσεις και real estate assets) και να τα αξιοποιήσει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Για την εκπλήρωση του σκοπού της, η Εταιρεία θα ενεργεί με τρόπο ανεξάρτητο, επαγγελματικό και επιχειρηματικό με μακροπρόθεσμη προοπτική στην επίτευξη των αποτελεσμάτων της, σύμφωνα με τον Εσωτερικό της Κανονισμό, με εγγυήσεις πλήρους διαφάνειας και με σκοπό την επαύξηση της αξίας και τη βελτίωση της απόδοσης των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων, καθώς και τη δημιουργία εσόδων, τα οποία κατανέμονται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4389/2016.

Περαιτέρω, η Εταιρεία θα προωθεί μεταρρυθμίσεις των δημοσίων επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, μέσω, αναδιάρθρωσης, βέλτιστης εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, καθώς και μέσω της προαγωγής υπεύθυνης διοίκησης, κοινωνικής ευθύνης, αειφορίας, καινοτομίας και βέλτιστων εταιρικών πρακτικών.

Οι υποψήφιοι για τη Διοίκηση του Υπερταμείου καλούνται να έχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά και εμπειρία. Να σημειωθεί πως τα μέλη της ανώτατης διοίκησης του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι γνώστες της ελληνικής γλώσσας. Αυτή η προϋπόθεση αυτομάτως εξαιρεί πολλούς ξένους managers από τη διαδικασία.

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα μέχρι τις 14, Δεκεμβρίου 2016 στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: candidates1@stantonchase.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ