ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλ. Ρέγκλινγκ: «Θα υπάρξει κόστος από τα μέτρα για το ελληνικό χρέος»

Κλ. Ρέγκλινγκ: «Θα υπάρξει κόστος από τα μέτρα για το ελληνικό χρέος»

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ επεσήμανε τον σημαντικό αντίκτυπο που θα έχουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Κατά την μηνιαία ενημέρωση προς τους επενδυτές, ο Ρέγκλινγκ σημείωσε πως «ο αντίκτυπος των μέτρων είναι σημαντικός και αποτελεί ένα ακόμα σημάδι της οικονομικής αλληλεγγύης που οι χώρες της ευρωζώνης είναι πρόθυμες να παράσχουν».

«Τα μέτρα αυτά θα συμβάλουν έτσι ώστε οι ετήσιες πληρωμές του χρέους στην Ελλάδα να μπουν σε μια πιο βιώσιμη πορεία και θα στηρίξουν την Ελλάδα στο δρόμο προς την επιστροφή στις αγορές», πρόσθεσε.

«Θα υπάρχει κάποιο «αρχικό κόστος» από την εφαρμογή των μέτρων, το οποίο όμως θα το επωμιστεί εξ ολοκλήρου η Ελλάδα», τόνισε στη συνέχεια ο επικεφαλής του ESM και συμπλήρωσε πως θα υπάρξει «μια μικρή αύξηση στον χρηματοδοτικό όγκο του ESM για την επόμενη χρονιά, προκειμένου να καλύψει ανάγκες ρευστότητας που θα προκύψουν από την εφαρμογή κάποιων από τα μέτρα, όπως η ανταλλαγή ομολόγων με τις ελληνικές τράπεζες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ