ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα εμπλοκή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς

Νέα εμπλοκή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς

Διεκόπη και θα επαναληφθεί την Παρασκευή η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς με θέμα την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας.

Η διακοπή οφείλεται σε σημερινή παρέμβαση του SSM, ο οποίος, με επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, ζήτησε την αναβολή της απόφασης.

Ειδικότερα στην επιστολή του, ο SSM, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά να προηγηθεί έλεγχος των υποψηφίων για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και στη συνέχεια να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο.

Το CNN Greece απευθύνθηκε στον SSM εκπρόσωπος του οποίου αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το ΤΧΣ ενημερώθηκε για το αίτημα του SSM και ζήτησε την αναβολή του ΔΣ της Πειραιώς.

Την Πέμπτη θα συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να εξετάσει τη θέση του ΤΧΣ ως βασικός μέτοχος της τράπεζας.

Πληροφορίες φέρουν το ΤΧΣ να ζητά τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στην Πειραιώς, στην οποία θα προτείνει το πρόσωπο που επιθυμεί για τη θέση του CEO.

Με ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι «συνεχίζεται η διαβούλευση του Διοικητικού της Συμβουλίου σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής νέου CEO και θα επανέλθει προσεχώς με νεότερες ανακοινώσεις».

Την έκπληξη τους εκφράζουν κύκλοι της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις στην επιλογή του διευθύνοντος της Τράπεζας Πειραιώς και την εμπλοκή που παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ είχαν δοθεί οι διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές ότι έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για τις σημερινές εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα τονίζουν ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την θέση που έχει διατυπωθεί από την κυβέρνηση ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών είναι προβληματικό και πρέπει να τροποποιηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ