ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναχώρηση θεσμών από την Αθήνα

Αναχώρηση θεσμών από την Αθήνα
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Χωρίς οριστική συμφωνία τόσο στα ενεργειακά όσο και στα θέματα του εξωδικαστικού συμβιβασμού αλλά και των αγορών αποχωρούν σήμερα από την Ελλάδα οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Στη χθεσινοβραδινή συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των δανειστών με τους υπουργούς Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, Ενέργειας Γιώργο Σταθακη και Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή η πρόοδος που σημειώθηκε δεν ήταν αρκετή για να κλείσουν οι εκκρεμότητες ,οι οποίες αναμένεται να διευθετηθούν το επόμενο διάστημα αλλά από απόσταση.

«Δεν κλείσαμε. Έχουμε μικρές εκκρεμότητες, διαφορετικές σε κάθε περίπτωση και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις εξ αποστάσεως μέχρι να υπάρξει η τελική συμφωνία», δήλωσε εξερχόμενος της συνάντησης ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ο οποίος όμως απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με τα θέματα που παραμένουν ακόμα ανοιχτά.

Πάντως ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο της επιστροφής των θεσμών μετά τις γιορτές ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος αν και ο υπουργός Ενέργειας έσπευσε να συμπληρώσει πως για αυτά τα συγκεκριμένα θέματα δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία. «Τελειώσαμε. Φεύγουν αύριο (σ.σ. σήμερα)» ,είπε ο κ. Σταθάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη χθεσινή συνάντηση δεν τέθηκε το θέμα της ρύθμισης για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών και των δημοσιών υπάλληλων που θα προσχωρούν στα σχέδια εξυγίανσης των επιχειρήσεων με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης απέκλεισε να κατατεθεί ανάλογη ρύθμιση στο νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα όπως αρχικά είχε διαρρεύσει από κυβερνητικούς παράγοντες. Ωστόσο όπως είπε συζητούνται ορισμένες αλλαγές που έχουν ζητήσει βουλευτές αναφορικά με το άρθρο 99 του κώδικα.

Στα αλλά θέματα που συζητηθήκαν και αφορούν τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ αναφορά έγινε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο θέμα της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές από την πλευρά του ΔΝΤ, ωστόσο το θέμα δεν συζητήθηκε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ