ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαξιφισμοί κυβέρνησης - ΟΤΟΕ για την Πειραιώς

Διαξιφισμοί κυβέρνησης - ΟΤΟΕ για την Πειραιώς

Ευθεία απάντηση στην ΟΤΟΕ που με πρόσφατη ανακοίνωση της επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την εμπλοκή που έχει σημειωθεί στην εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, έδωσαν κύκλοι της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Κατά τους κυβερνητικούς κύκλους η ΟΤΟΕ φαίνεται ότι αντί να δείχνει, συγκαλύπτει τους υπεύθυνους αυτής της εξέλιξης.

«Η τράπεζα Πειραιώς δεν έχει εκλέξει διευθύνοντα σύμβουλο από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η ΟΤΟΕ φαίνεται να αγνοεί τους πραγματικούς λόγουςπου συμβαίνει αυτό», ανέφεραν και προσέθεσαν:«Η ΟΤΟΕ δεν γνωρίζει ότι από το 2014 η εποπτεία των συστημικών τραπεζών ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του SSM; Ή μήπως δεν γνωρίζει ότι οι ενέργειες διαφόρων ομάδων μετόχων στην τράπεζα κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στο να υπάρξει μια συναινετική λύση; Περιμένουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από όλους».

«Η ΟΤΟΕ ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα του Τραπεζικού Συστήματος, με στόχο την ανάκαμψη της Οικονομίας, την Προστασία της Απασχόλησης και την ανακούφιση της Ελληνικής Κοινωνίας» αναφέρει η Ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων σε ανακοίνωση της- απάντηση σε πηγές της αντιπροεδρίας.

«Για αυτό απαιτεί από τη κυβέρνηση της χώρας, (η οποία δημιούργησε αδιέξοδα μέσω της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης και του τρόπου ορισμού των Διοικήσεων των Τραπεζών που νομοθέτησε τον Δεκέμβριο του 2015), να αντιμετωπίσει θέματα που αφορούν, είτε στις αποικιοκρατικού τύπου παρεμβάσεις του SSM είτε στις ενέργειες διαφόρων ομάδων μετόχων στην Τράπεζα Πειραιώς», προσθέτει η ΟΤΟΕ και καταλήγει:

«Εκτός αν η κυβέρνηση αγνοεί, ότι... πρέπει να κυβερνά και να μην λειτουργεί ως παρατηρητής των εξελίξεων κατασκευάζοντας άλλοθι της ανεπάρκειάς της μέσω... κυβερνητικών κύκλων επιρρίπτοντας σε άλλους τις ευθύνες της. Επιτέλους... οι κύκλοι που κατηγορούν την ΟΤΟΕ για έλλειψη σοβαρότητας είναι βέβαιο ότι δεν γνωρίζουν το πραγματικό νόημα της λέξης σοβαρότητα, αφού αυτό, δυστυχώς, απουσιάζει από την πολιτική της κυβέρνησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ