Αποπληρωμή χρέους με ρούμι πρότεινε η Κούβα στη Τσεχία
Η Κούβα χρωστάει 276 εκατ. δολάρια στην Τσεχία, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και δεδομένου ότι αυτό δεν είναι εύκολο να καλυφθεί με χρήμα, οι Κουβανοί πρότειναν να τροφοδοτήσουν την Τσεχία με ρούμι!
Αν η Τσεχία δεχθεί, θα έχει αποθέματα του ποτού για περισσότερο από έναν αιώνα. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, οι Τσέχοι ξεκαθάρισαν στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις ότι ένα μέρος του χρέους θα το ήθελαν σε χρήματα, ενώ το υπόλοιπο θα μπορούσε να καλυφθεί από ρούμι και φαρμακευτικά προϊόντα.
Καθώς όμως τα κουβανικά φάρμακα δεν είναι εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πιθανότατα θα επικρατήσει το πιο... φυσικό «φάρμακο», το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους Τσέχους.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που μία χώρα προτείνει στην Τσεχία αποπληρωμή σε είδος. Το 2010 η Βόρεια Κορέα είχε προτείνει να πληρώσει σε... τζίνσενγκ.
Μυτιλήνη: «Μπλόκο» αγροτών για δεύτερη ημέρα στο λιμάνι - Ανεστάλησαν δρομολόγια - Τι ζητούν (pics&vid)
10:31
Οι προημιτελικοί του Champions League με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
10:31
CNNi: Οι Ιρανοί σκάβουν σε υπόγεια τούνελ για να βρουν εκτοξευτές πυραύλων που είχαν κρύψει - Δορυφορικές εικόνες
10:17
Η αράχνη που «βαφτίστηκε» από τους Pink Floyd και κυνηγά θηράματα έως έξι φορές το μέγεθός της
10:08