Αποπληρωμή χρέους με ρούμι πρότεινε η Κούβα στη Τσεχία
Η Κούβα χρωστάει 276 εκατ. δολάρια στην Τσεχία, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και δεδομένου ότι αυτό δεν είναι εύκολο να καλυφθεί με χρήμα, οι Κουβανοί πρότειναν να τροφοδοτήσουν την Τσεχία με ρούμι!
Αν η Τσεχία δεχθεί, θα έχει αποθέματα του ποτού για περισσότερο από έναν αιώνα. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, οι Τσέχοι ξεκαθάρισαν στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις ότι ένα μέρος του χρέους θα το ήθελαν σε χρήματα, ενώ το υπόλοιπο θα μπορούσε να καλυφθεί από ρούμι και φαρμακευτικά προϊόντα.
Καθώς όμως τα κουβανικά φάρμακα δεν είναι εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πιθανότατα θα επικρατήσει το πιο... φυσικό «φάρμακο», το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους Τσέχους.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που μία χώρα προτείνει στην Τσεχία αποπληρωμή σε είδος. Το 2010 η Βόρεια Κορέα είχε προτείνει να πληρώσει σε... τζίνσενγκ.
Δήμος Αθηναίων: Πότε ξεκινούν οι εγγραφές για τους παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου
14:39
Μήνυμα Βαρθολομαίου υπέρ της ειρήνης από τη Βουλή: Κατάκτηση και όχι αυτονόητη κατάσταση
14:35
«Φρένο» στο ίντερνετ βάζει η Ρωσία για την παρέλαση της 9ης Μαΐου - Φοβάται επιθέσεις με drone
14:29
Βρετανία: Η αστυνομία ερευνά εμπρηστική επίθεση σε πρώην συναγωγή στο Λονδίνο
14:29