ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραμένει στο τιμόνι του ΔΝΤ η Κριστίν Λαγκάρντ

Παραμένει στο τιμόνι του ΔΝΤ η Κριστίν Λαγκάρντ

Με την πλήρη εμπιστοσύνη του περιβάλει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την Κριστίν Λαγκάρντ παρά την καταδικαστική απόφαση της γαλλικής δικαιοσύνης για την αμέλεια που επέδειξε στην υπόθεση Ταπί.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα για να εξετάσει τις πρόσφατες νομικές εξελίξεις στη Γαλλία στις οποίες εμπλέκεται η Γενική Διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο έλαβε όλους τους σχετικούς παράγοντες υπόψη κατά τις συζητήσεις του, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής ηγεσίας της Γενική Διευθύντριας του ΔΝΤ και της εμπιστοσύνης στην ηγεσία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Στο πλαίσιο αυτό, το Εκτελεστικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Γενικής Διευθύντριας να συνεχίσει να εκτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της.

Στο πλαίσιο διοίκησης του Ταμείου, η Γενική Διευθύντρια διορίστηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο και εκτελεί τα καθήκοντά της βάση των οδηγιών του συμβουλίου. Στην εκτέλεση των αρμοδιοτήτων εποπτείας το Δ.Σ. έχει συνευρεθεί σε τακτικά διαστήματα από το διορισμό της Κριστίν Λαγκάρντ το 2011, για να εξετάσει το εάν οι εξελίξεις στις νομικές διαδικασίες στη Γαλλία που σχετίζονται με τη Γενική Διευθύντρια έχουν επηρεάσει την ικανότητά της να ηγείται του Ταμείου.

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με την Γενική Διευθύντρια για την αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία».

Λαγκάρντ: Δεν θα ασκήσω έφεση

Σε δήλωση που έκανε η Κριστίν Λαγκάρντ ακολούθως ευχαρίστησε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της.

Η ίδια ανέφερε πως κατά την πενταετή της δικαστική εκκρεμότητα -που κρίθηκε σε μια επίπονη πενταήμερη ακροαματική διαδικασία -η ίδια δεν επέτρεψε να αποσπαστεί ποτέ από τα καθήκοντα της στο ΔΝΤ.

Για την καταδίκη της σε αμέλεια χωρίς την επιβολή ποινής δήλωσε απογοητευμένη, ωστόσο είπε πως θα τα αφήσει όλα πίσω της και δεν θα ασκήσει έφεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ