ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύγχυση με την επιστολή–Τελικά περιμένουν από τους Θεσμούς

Σύγχυση με την επιστολή–Τελικά περιμένουν από τους Θεσμούς
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με το εάν τελικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα στείλει τη διευκρινιστική επιστολή προς το Δ.Σ. του ESM για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα

Και ενώ όλοι περίμεναν την επιβεβαίωση ότι η ελληνική πλευρά έστειλε το διευκρινιστικό κείμενο προς τους δανειστές, τελικά όλα δείχνουν πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα στείλει τίποτα, αλλά αντίθετα θα περιμένει μία επιστολή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές θα πρέπει να στείλουν στο υπουργείο Οικονομικών γραπτώς τις διευκρινίσεις που ζητούν και μόνο τότε η ελληνική πλευρά θα απαντήσει συγκεκριμένα σε αυτές. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως από την ελληνική πλευρά δεν θα αποσταλεί καμία επιστολή προς τους Θεσμούς.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εξηγούν πως για να ενεργοποιηθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα πρέπει να απαντηθούν από την ελληνική πλευρά κάποιες ανησυχίες που είχαν διατυπώσει οι Θεσμοί.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι διευκρινίζουν πως η Ελλάδα ζήτησε στο χθεσινό Euro Working Group από τους θεσμούς, να μας τις στείλουν γραπτώς και με καθαρό τρόπο, «ώστε να απαντήσουμε με αντίστοιχα καθαρό τρόπο». Διευκρινίζουν μάλιστα πως δεν έχει νόημα να σταλεί από την Ελλάδα επιστολή και οι Θεσμοί να απαντήσουν ότι «δεν απαντάτε σε αυτό ή στο άλλο».

Το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα στείλει καμία επιστολή φάνηκε από τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή, ο οποίος όταν ρωτήθηκε απάντησε χαρακτηριστικά πως έχει εμπιστοσύνη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, χωρίς να απαντήσει με σαφήνεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ