Εκτοξεύτηκε η τιμή του πετρελαίου μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ
Άνοδο για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση κατέγραφαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου και κινούνταν πάνω από τα 56 δολάρια το βαρέλι, κοντά στα πρόσφατα υψηλά τους επίπεδα, με την αγορά να αναμένει συγκεκριμένα στοιχεία για τη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ το νέο έτος.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου μπρεντ κατέγραψαν στις 12:00 ώρα Ελλάδας άνοδο 36 σεντς στα 56,45 δολάρια το βαρέλι. Στις 12 Δεκεμβρίου, το μπρεντ ανήλθε στα 57,89 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2015.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού σημείωσαν άνοδο 27 σεντς στα 54,17 δολάρια το βαρέλι ενώ στις 12 Δεκεμβρίου είχαν ανέλθει σε υψηλό έτους στα 54,51 δολάρια.
Η αγορά τηρεί στάση αναμονής μέχρι να τεθεί επίσημα σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου η συμφωνία-ορόσημο στην οποία κατέληξαν ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και χώρες που δεν είναι μέλη του Οργανισμού για τη μείωση της παραγωγής τους.
«Έρχεται σιβηρική εισβολή» - Η προειδοποίηση Τσατραφύλλια για την απότομη αλλαγή του καιρού
16:51
Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσετε σπίτι - Εκπλήξεις στο «Θερμόμετρο» ακινήτων
16:40
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ - Μακρόν: «Η Γαλλία δεν στέλνει πλοία στο Ορμούζ»
16:40
Δεν είμαστε ουδέτεροι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είμαστε στην ΕΕ, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ
16:39