Γ. Ντάισελμπλουμ: Αισιοδοξία για Ελλάδα γιατί τώρα πιστεύει στο πρόγραμμα
Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπορεί γρήγορα να επιστρέψει στην ανάπτυξη από τη στιγμή που επικρατεί πολιτική σταθερότητα στη χώρα και ο πρωθυπουργός μετά τις εκλογές είναι δεσμευμένος στην τήρηση του προγράμματος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει αίσθημα αυτοπεποίθησης ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πιστή στην τήρηση του προγράμματος όχι μόνο τώρα αλλά και τα επόμενα χρόνια, επαναφέροντας την υπόσχεση ότι "εάν κριθεί αναγκαίο θα κάνουμε περισσότερα για να ισορροπήσουμε καλύτερα το εμπόδιο του χρέους και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό".
Ο επικεφαλής του Eurogroup αναγνώρισε ότι απαιτείται πολλή δουλειά τις επόμενες εβδομάδες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς η ΕΚΤ πρέπει να ελέγξει τι χρειάζεται η κάθε τράπεζα κεφαλαιακά.
«Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει στο τραπέζι το πλάνο της για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που είναι ένα από τα προβλήματα - κλειδιά, επίσης με όρους προϋπολογισμού. Και βεβαίως ερχόμαστε στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Και αυτά τα τρία θα ενωθούν μαζί τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και πάντως πριν το τέλος του χρόνου», είπε ο Γερνούν Ντάισελμπλουμ στο CNBC.
Η EY Ελλάδος κορυφαίος εργοδότης και εργασιακό περιβάλλον για το 2026
14:30
Ιταλία: Συλλήψεις καθηγητών και επιχειρηματιών για παράνομη διαχείρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
14:29
Η METLEN πρωτοπορεί στη διαχείριση των κινδύνων απάτης με πιστοποίηση ISO 37003 από την TÜV NORD Ελλάδας
14:24
ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου - Συλλαλητήριο για τα Τέμπη
14:20