Οι Γερμανοί θέλουν να βάλουν stop στην ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να σταματήσει το πρόγραμμa αγορών ομολόγων, εάν ο ισχυρότερος του αναμενόμενου πληθωρισμός της Γερμανίας τον Δεκέμβριο επιβεβαιωθεί και στο σύνολο της Ευρωζώνης, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo.
Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή της Γερμανίας αυξήθηκε 1,7% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, μετά την αύξησή του κατά 0,7% τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
«Αυτό το άλμα του πληθωρισμού αποτελεί ένα μήνυμα για έξοδο από την επεκτατική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ», δήλωσε ο επικεφαλής του Ifo, Κλέμενς Φούεστ, στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, προσθέτοντας:
«Εάν τα στοιχεία αυτά επιβεβαιωθούν για το σύνολο της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ πρέπει να σταματήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον Μάρτιο του 2017».
Από έρευνα του Reuters εκτιμάται ότι ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης, τα στοιχεία για τον οποίο θα ανακοινωθούν αύριο, ανήλθε στο 1% τον Δεκέμβριο.
Ιράν: «Τυχόν παρέμβαση των ΗΠΑ κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την περιοχή»
13:45
ΕΛΣΤΑΤ: Υποχώρησε στο 8,2% η ανεργία τον Νοέμβριο
13:36
Γονείς για δεύτερη φορά ο ηθοποιός Τομ Χίντλστον και η σύζυγός του Ζάουι Άστον
13:27
Διπλωματικές πηγές: Η Ελλάδα έτοιμη να υποδεχτεί εγκαυματίες από την τραγωδία στο Κραν Μοντανά
13:20