ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γη της Επαγγελίας οι ΗΠΑ για τις εταιρείες καλλυντικών

Γη της Επαγγελίας οι ΗΠΑ για τις εταιρείες καλλυντικών

Την ενίσχυση της παρουσίας της στην αμερικανική αγορά, που είναι η μεγαλύτερη του κόσμου, έχει θέσει ως στόχο η L’Oreal. Για τον λόγο αυτόν η γαλλική εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει σε συμφωνία 1,3 δισ. δολαρίων με τη Valeant Pharmaceuticals για την εξαγορά της CeraVe και άλλων δύο εμπορικών σημάτων.

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στη μάχη που δίνουν σε όλο τον κόσμο εταιρείες των κλάδων καλλυντικών, καταναλωτικών αγαθών και φαρμακευτικών σκευασμάτων για τον έλεγχο των μεγάλων αγορών.

Πρόκειται για κλάδους οι οποίοι προωθούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά μεταξύ τους προϊόντα. Είναι ενδεικτικό ότι το 2015 η Unilever εξαγόρασε τέσσερα εμπορικά σήματα για προϊόντα προστασίας του δέρματος, στα οποία περιλαμβάνονται και οι Ren και Murad. Πέρυσι, επίσης, η Nestle δημιούργησε κοινή εταιρεία με την κατασκευάστρια των proactive, που είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα σκευάσματα για την καταπολέμηση της ακμής.

Το ντιλ θα δώσει στη L’Oreal τον έλεγχο της CeraVe, η οποία έχει μεταξύ άλλων προϊόντα καθαρισμού προσώπου και ενυδάτωσης, και της AcneFree και της Ambi, οι οποίες έχουν σειρά προϊόντων προστασίας της επιδερμίδας και καταπολέμησης της ακμής. Η CeraVe έχει ακόμη προϊόντα προστασίας από τον ήλιο καθώς και προϊόντα που χρησιμοποιούν οι γονείς για τη φροντίδα των μωρών τους. Πρόκειται για μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στις Ηνωμένες Πολιτείες με μέση ετήσια ανάπτυξη που φτάνει τα τελευταία δύο χρόνια το 20%, όπως ανακοίνωσε η L’Oreal.

Τα προϊόντα προστασίας και φροντίδας του δέρματος αποτελούν πλέον τον πιο σημαντικό κλάδο των εταιρειών καλλυντικών καθώς από εκεί προέρχεται το 25% περίπου του τζίρου τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ