Τσακαλώτος – Σαπέν: «Το γοργόν και χάριν έχει»
Σύμπτωση απόψεων στο ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών οι τρεις υπουργοί είχαν μια λεπτομερή και ουσιαστική συζήτηση τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη διαδικασία, με σκοπό να ξεκλειδώσουν όλες οι πτυχές της δεύτερης αξιολόγησης.
Αύριο το μεσημέρι και πριν την συνεδρίαση του EuroWorking Group στο οποίο θα μετέχει ο κ. Χουλιαράκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα συναντηθούν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.
Να σημειωθεί πως την Πέμπτη θα γίνει και η καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον όπου αναμένονται ανακοινώσεις για το χρόνο επιστροφής του κλιμακίου του Ταμείου στην Αθήνα, αλλά και το πότε το ελληνικό ζήτημα θα εξετασθεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με ελληνικές πηγές αυτό αναμένεται στις 6 Φεβρουαρίου.
MWC Barcelona: οι Ευρωπαίοι πάροχοι προειδοποιούν την ΕΕ ότι εμποδίζει τις επενδύσεις
07:55
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Το (μη) σχέδιο για το μέλλον του Ιράν
07:45
Επιστήμονες δημιούργησαν τον μικρότερο QR κώδικα του κόσμου, που δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι
07:40
Σχεδόν 2.000 στόχους έπληξε ο στρατός των ΗΠΑ από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
07:37