ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Σόιμπλε – Λαγκάρντ στο Νταβός για την Ελλάδα

Συνάντηση Σόιμπλε – Λαγκάρντ στο Νταβός για την Ελλάδα

Συνάντηση στο περιθώριο του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας είχαν η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκαρντ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρι Ράις, που αναμεταδίδει το Bloomberg ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών καλωσόρισε τις «διαβεβαιώσεις του ΔΝΤ ότι το Ταμείο θα παραμείνει πλήρως ενεργό» στις συζητήσεις για την Ελλάδα, «με στόχο να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία (early agreement) για ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να στηριχθεί με τη χρήση πόρων του Ταμείου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Λαγκάρντ σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή ανάκαμψη «κερδίζει momentum αλλά μακροπρόθεσμες ανισορροπίες και μια σειρά από ρίσκα θολώνουν τις προοπτικες.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ αναφερόμενος στη συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός είπε πως οι συνομιλίες των δύο ήταν «εποικοδομητικές».

«Για μια ακόμη φορά η κ. Λαγκάρντ διαβεβαίωσε τον κ. Σόιμπλε ότι και στο μέλλον το ΔΝΤ θα συμμετέχει με εποικοδομητικό τρόπο στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις και ότι εξακολουθεί να επιδιώκει την ταχεία επίτευξη μιας συμφωνίας για την πλήρη συμμετοχή στο πρόγραμμα, δηλαδή και με πόρους του ΔΝΤ», είπε σχετικά.

Ο ίδιος είπε πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών πάντα θεωρούσε την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ως απαραίτητη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ