ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης: Ανάλογα με την πορεία εσόδων οι συντελεστές του ΦΠΑ

Αλεξιάδης: Ανάλογα με την πορεία εσόδων οι συντελεστές του ΦΠΑ
Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Στην επανεξέταση όλων των συντελεστών ΦΠΑ μέσα στο 2016 εφόσον οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι λογιστικά ισοσκελισμένοι, θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη από το ΚΚΕ για την αύξηση του ΦΠΑ για ιδιωτικές υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων και ψυχικά ασθενών, ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε πως «τα φορολογικά έσοδα πάνε πολύ καλά, καλύτερα από το 2014» και πως οι συντελεστές ΦΠΑ που αυξήθηκαν μέσα στο 2015 αναλόγως την πορεία των φορολογικών εσόδων, θα επανεξεταστούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η αύξηση του ΦΠΑ ήταν επιλογή ανάγκης και όχι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, ενώ οι τόνοι ανέβηκαν όταν ανέφερε πως το ποσό που αναζητείται ως ισοδύναμο δεν είναι της τάξης των 2 εκατ. ευρώ που είπε η βουλευτής του ΚΚΕ, αλλά μεγαλύτερο.

«Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει μια συμφωνία, το έχουμε πει, όχι για να κλαφτούμε και να μας λυπηθεί κάποιος, εγώ δεν θα κάνω εδώ διαγωνισμό ευαισθησίας...», σχολίασε, προκαλώντας την έκρηξη της Λιάνας Κανέλλη που απάντησε πως δεν του επιτρέπει να κάνει καλλιστεία ευαισθησίας πάνω στο θέμα των ηλικιωμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ