ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πωλήθηκαν 4 δισεκατομμύρια smartphones το 2016

Πωλήθηκαν 4 δισεκατομμύρια smartphones το 2016

Περισσότερες από 6 δισεκατομμύρια συσκευές smartphones αναμένεται να κινηθούν το 2020, σε παγκόσμιο επίπεδο, από 4 δισεκατομμύρια συσκευές το 2016, σύμφωνα με μελέτη της IHS Markit. Τα δε έσοδα από τις παγκόσμιες πωλήσεις smartphones το 2020 τοποθετούνται στα επίπεδα των 355 δισ. δολάρια.

Από τα στοιχεία της IHS Markit προκύπτει ότι ήδη σήμερα smartphones και tablets αντιπροσωπεύουν, κατά μέσο όρο, σε παγκόσμιο επίπεδο, το 60% της συνολικής αγοράς των συνδεδεμένων συσκευών, από μόλις 17% που ήταν το μερίδιό τους το 2008. Σε κάποιες δε αγορές, όπως αυτές της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, οι δυο κατηγορίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% του συνόλου των συνδεδεμένων συσκευών.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της IHS Markit, οι φορητές συσκευές θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής, αλλά και της προσωπικής ζωής των καταναλωτών και επάνω στα smartphones και τα tablets οικοδομείται πλέον ένα συνολικό οικοσύστημα υπηρεσιών, ικανών να μετασχηματίσουν την οικονομία και την κοινωνία.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο τομέας των mobile πληρωμών και του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω φορητών συσκευών είναι κομβικός για την καινοτομία στον κλάδο των smartphones και θα κρίνει σε έναν μεγάλο βαθμό τη μελλοντική του ανάπτυξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ