Οι FT αποθεώνουν την Ελλάδα για τα οικονομικά της
Τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας είναι σε «πολύ καλή κατάσταση», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, με αφορμή τα στοιχεία του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.
«Αυτό είναι κάτι που δεν ακούει κανείς πολύ συχνά», σημειώνεται στο δημοσίευμα, που τιτλοφορείται «Το ελληνικό πλεόνασμα του προϋπολογισμού εκτοξεύθηκε ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup».
«Το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας», επισημαίνουν οι FT, διπλασιάστηκε σχεδόν πέρυσι καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε την είσπραξη φόρων ξεπερνώντας κατά πολύ τους στόχους των δανειστών της χώρας, την ώρα που κλείνει δύο χρόνια στην εξουσία.
«Τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν», σχολιάζει το δημοσίευμα, με τα έσοδα από το ΦΠΑ στα καύσιμα, τον καπνό και άλλα προϊόντα να είναι αυξημένα.
Στο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας μίζες για ιατρικό εξοπλισμό εν μέσω Covid στη Ρουμανία
23:59
Σοβαρές καταγγελίες για κανιβαλισμό Ρώσων στρατιωτών στο ουκρανικό μέτωπο - Διαψεύδει η Μόσχα
23:48
Κόντρα Κιέβου - Τελ Αβίβ για πλοίο με σιτηρά από κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη
23:44
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ - ΑΡΑΓΤΣΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: Σε πλήρη εξέλιξη οι διπλωματικές διεργασίες ΗΠΑ – Ιράν με φόντο τα Στενά του Ορμούζ: Προτάσεις και αντιπροτάσεις για το άνοιγμα και τον τερματισμό του πολέμου
23:32