ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χουλιαράκης: Η επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει ρήξεις

Χουλιαράκης: Η επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει ρήξεις

Τη θέση πως η ένταξη της χωράς στο κέντρο της ΟΝΕ και η επιστροφή της στην κανονικότητα προϋποθέτει οριστική ρήξη με τις δημοσιονομικές αδυναμίες που κυριάρχησαν στην Ελλάδα από την εποχή της μεταπολίτευσης, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης του βιβλίου «Η ελληνική πολιτική οικονομία 2000-2015 - Από την ΟΝΕ στο Μηχανισμό Στήριξης» που επιμελήθηκαν οι Σπυρίδωνος Ρουκανάς και Παντελής Σκλιάς ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε πως οι δομικές αδυναμίες της χώρας την οδήγησαν σε αύξηση του κόστους δανεισμού και σε διακοπή της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, ανέφερε πως εάν η Ελλάδα ήταν εκτός ΟΝΕ λόγω αυτών των αδυναμιών θα διερχόταν από νομισματική κρίση, σημαντική υποτίμηση και πιθανότατα χρεοκοπία.

Ο υπουργός απέδωσε την αποτυχία των δυο Μνημονίων στο γεγονός ότι έδωσαν έμφαση στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας αντί των μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων.

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Συνήγορος του Καταναλωτή πρώην Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, οι πρώην υπουργοί Φάνη Πετραλιά, Γιάννης Παπαθανασίου, κ.α..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ