ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείνουν οι εκκρεμότητες, απομένουν οι πλειστηριασμοί για την εκταμίευση της δόσης

Κλείνουν οι εκκρεμότητες, απομένουν οι πλειστηριασμοί για την εκταμίευση της δόσης
Παλαιότερο στιγμιότυπο από την παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Οικονομικών, στις 28 Αυγούστου 2015. Εν όψει των πρόωρων εκλογών, ο Γιώργος Χουλιαράκης διαδέχθηκε ως υπηρεσιακός υπουργός τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Τρεις μήνες μετά, ηγούνται του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που διαπραγματεύεται με τους θεσμούς EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων αποτελούν το μόνο εκκρεμές θέμα από τη λίστα των πρώτων προαπαιτουμένων, όπως ανέφερε αργά το απόγευμα της Παρασκευής κυβερνητικό στέλεχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Τα θέματα των 100 δόσεων, των ισοδυνάμων για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση και των γενόσημων έχουν διευθετηθεί και η μόνη εκκρεμότητα που χωρίζει την Ελλάδα από την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ και τη λήψη των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι οι πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία.

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε πως, πιθανότατα, το Σάββατο θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους θεσμούς για να αποσαφηνιστούν περαιτέρω ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει κατά πόσο θα γεφυρωθούν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι διαφορές με τους πιστωτές σε σχέση με το όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας και τα εισοδηματικά κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι δανειολήπτες.

Ακόμη, έγινε γνωστό ότι οι επικεφαλής των κλιμακίων θα παραμείνουν στην Αθήνα έως και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να οριστικοποιήσουν και να συντονίσουν την εφαρμογή του δεύτερου σετ προαπαιτουμένων.

Σημειώνεται πως σε αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2016-2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ