ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βερολίνο: Δόση μόνο με αξιολόγηση και ΔΝΤ

Βερολίνο: Δόση μόνο με αξιολόγηση και ΔΝΤ
Getty Images/Ideal Images/Sean Gallup

Η περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα εξαρτάται από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Περαιτέρω εκταμιεύσεις εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ», δήλωσε.

Να σημειωθεί πως χθες ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ αποσαφήνισε πρώτος πως η εκταμίευση νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα συνδέεται με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα.

Ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε πως μια νέα δόση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα μπορεί να ξεμπλοκαριστεί μόλις το ΔΝΤ αποφασίσει να λάβει βέρος στο πρόγραμμα.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει στις 6 Φεβρουαρίου για να συζητήσει το θέμα. Ο κ. Ρέγκλινγκ υποστήριξε πως το ΔΝΤ χρειάζεται να προσφέρει χρηματοδότηση, εκτός από την τεχνογνωσία του.

Σε ένα διευκρινιστικό tweet σήμερα, ο ESM ανέφερε για το θέμα: «Σχετικά με αναφορές για τον ρόλο του ΔΝΤ, ο Κλ. Ρέγκλινγκ είναι πολύ ξεκάθαρος ότι το Ταμείο θα πρέπει να μείνει πλήρως ενεργό (engaged) στην Ελλάδα, επίσης οικονομικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ