ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προτάσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους για το χρέος

Προτάσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους για το χρέος

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή διοργανώνει αύριο το απόγευμα εκδήλωση με θέμα «Στρατηγικές για την αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους της χώρας υπό το πρίσμα των ιστορικών εμπειριών», με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου «Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας», από τον συντονιστή του Γραφείου Παναγιώτη Λιαρκόβα και τους καθηγητές Πάνο Καζάκο και Σπύρο Ρεπούση.

Ομιλητές στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής θα είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του καθηγητή Πάνου Καζάκου το ελληνικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, είναι διπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρώπης, και αυτό είναι ένδειξη της αποτυχίας της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τον ίδιο η ελάφρυνση του χρέους με επιμήκυνση, μορατόριουμ πληρωμών και ρύθμιση επιτοκίων δεν είναι αρκετή και απαιτείται μείωση της ονομαστικής του τιμής, «εάν βέβαια είναι εφικτό κάτι τέτοιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ