ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λουκέτο 48 ωρών για φοροδιαφυγή σε γνωστό μπαρ

Λουκέτο 48 ωρών για φοροδιαφυγή σε γνωστό μπαρ

Λουκέτο σε γνωστό μπαρ – εστιατόριο στην περιοχή της πλατείας Αγίας Ειρήνης έβαλε στις 3.30 το απόγευμα η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής, καθώς διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που έγινε χθες τη νύκτα από εφοριακούς στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διαπιστώθηκε η μη έκδοση 16 αποδείξεων στο μπαρ εστιατόριο Monk Grapes & Spirit. Αμέσως κινηθήκαν οι σχετικές διαδικασίες και εφαρμόσθηκε η νομοθεσία που προβλέπει 48ωρη διακοπή λειτουργίας.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται με πράξη των οργάνων που διενεργούν τον έλεγχο κατόπιν σχετικής ειδικής εντολής έλεγχου του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όταν διαπιστωθεί η μη έκδοση πλέον των δέκα παραστατικών στοιχείων ή, ανεξαρτήτως του πλήθους, τα μη εκδοθέντα ή το μη εκδοθέν παραστατικό στοιχείο υπερβαίνει σε αξία τα 500 ευρώ.

Κατά τη διαδικασία της σφράγισης, που διενεργείται με την παρουσία του προϊσταμένου της εφορίας ή του οριζόμενου από αυτόν υπαλλήλου και της αστυνομικής αρχής, τοποθετείται στην κεντρική είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης ταινία, με τον τίτλο της αρμόδιας υπηρεσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και την ένδειξη «σφραγίστηκε» μέχρι την ημερομηνία – ώρα που προβλέπει η διοικητική κύρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ