ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι κλάδοι της αγοράς οφείλουν να έχουν τερματικά POS ως τις 30 Ιουνίου

Ποιοι κλάδοι της αγοράς οφείλουν να έχουν τερματικά POS ως τις 30 Ιουνίου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Υπουργική απόφαση που θα δίνει περιθώριο σε 12 βασικούς κλάδους της αγοράς ως το τέλος Ιουνίου, ώστε να εγκαταστήσουν τερματικά POS για να εξυπηρετούν πληρωμές με «πλαστικό χρήμα», πρόκειται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας.

Όπως γράφει η «Αυγή», 11 κλάδοι της αγοράς που παρέχουν υπηρεσίες και ένας που αφορά σε πώληση αγαθού, είναι υποχρεωμένοι να έχουν εγκαταστήσει τερματικά ως το τέλος του Ιουνίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν κυρώσεις.

Οι 11+1 κλάδοι σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι οι εξής:

Τυχερά παιχνίδια
Ένδυση-υπόδηση
Επισκευές
Εκπαίδευση
Κομμωτήρια
Ενοικιάσεις
Νομικές δραστηριότητες
Ιατρικές υπηρεσίες
Γυμναστήρια
Τηλεπικοινωνίες
Ενέργεια

Εστίαση-μπαρ-καφέ

Τα επόμενα βήματα

Στόχος του υπυργείου Οικονομιών είναι να ολοκληρώσει την υποχρεωτική εφαρμογή των POS στην αγορά σε τρείς φάσεις. Η επόμενη φάση θα είναι μέχρι το τέλος του έτους και θα αφορά μεταξύ άλλων μικρά καταστήματα τροφίμων, ψιλικά, μπακάλικα κα. Η τρίτη φάση θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου του 2018. Σημειώνεται οτι ήδη απο φέτος οι δαπάνες των φορολογούμεων που γίνονται με τη χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων μετρούν για το χίτισιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών επεξερτάζεται απόφαση με την οποία όσοι κάνουν αγορές μέσω καρτών θα συμμετέχουν σε κληρώσεις και θα κερδίζουν εκπτωτικά μπόνους στις συναλλαγές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ