ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λ. Κατσέλη: Περιορισμένες οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών

Λ. Κατσέλη: Περιορισμένες οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης

Περιορισμένες θα είναι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών όπως εκτιμά η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), Λούκα Κατσέλη. 

"Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν το σύνολο των 25 δισ. ευρώ, δήλωσε η κυρία Κατσέλη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Το ποσό που θα χρειαστούν τέσσερις συστημικές τράπεζες θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση των stress tests από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Από το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας προβλέπονται συνολικά 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίση των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών.

Σε γενικές γραμμές οι ελληνικές τράπεζες είναι υγιείς, τόνισε η πρόεδρος της ΕΕΤ. "Δεν είμαστε Ισλανδία, Ιρλανδία ή Κύπρος", είπε χαρακτηριστικά.

"Καμία από τις τράπεζές μας δεν κινδυνεύει με κατάρρευση", τόνισε η κυρία Κατσέλη, εξηγώντας ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν συστημικές αιτίες.

"Πρόκειται για εξωτερικές αναταράξεις: η ύφεση, η εκροή κεφαλαίων, η μείωση των καταθέσεων, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια", εξήγησε.

Τέλος, η κυρία Κατσέλη εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι του χρόνου θα αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ